Csatlakozz a Főnix Közösséghez!

A Richter Főnix Közösség várja a motiváló, erőt adó egyéni sorstörténeteket!

A Richter Főnix Közösséget olyan bátor nőknek hoztuk létre, akik képesek a mélypont után felállni és újrakezdeni az életüket. Bármelyikünkkel megtörténhet, hogy egycsapásra megváltozik, felborul az addigi életünk. Nem mindegy azonban, hogy mennyire tudunk kitartani önmagunk mellett, mennyire hiszünk abban, amire feltettük az addigi életünket, ha jön egy olyan helyzet, ami mindezt felülírja. Ha pedig felülírja, azt hogyan viseljük? Meglátjuk-e a bajban a jót? Hiszünk-e magunkban annyira, hogy keresztüljutunk a problémákon? Merünk-e váltani? Tudunk-e újjászületni?

DOF07168cc.jpgA Richter Főnix Közösség célja, hogy olyan inspirációt tudjon adni a nők számára, amely támogatja őket az újrakezdésben, motivációt ad számukra, és példáikból mindenki erőt meríthet.

Az életben sokszor adódhat olyan helyzet, amikor elgyengülünk vagy kilátástalannak látjuk a jövőnket, ilyenkor motivációt nyújthat egy-egy sikeres példa és élettörténet. 

Szeretnéd, hogy életed történetét megfilmesítsük? 

Így születtem újjá címmel várjuk bemutatkozó írásodat, hogy Te is részese lehess a Richter Főnix Közösségnek! Közösségünk legújabb tagjainak lehetőségük nyílik arra, hogy példaértékű élettörténeteikkel erőt és bátorságot adjanak másoknak is a továbblépésre, oly módon, hogy életútjukról kisfilm készül, melyet a Richter a Nőkért közösségi oldalain a nagyközönség előtt bemutatunk. 

A Főnix Közösség alkotói választják ki azt a három igazán felemelő, példaértékű életutat, amelyek másokat is segíthetnek elindulni a nehézségekből kivezető úton. Ha úgy érzed, te is voltál már igazán mélyen, mégis Főnix-madár módjára sikerült újjászületned, küldd el történetedet június 15 éjfélig IDE!

Ismerd meg 2023 Főnixeit!

A Richter Főnix Közösség kezdeményezés 2023-ban is bemutatott három olyan inspiráló hölgyet, akik nemcsak felálltak egy nehéz helyzetből, hanem beszélni is mertek róla.

Az idei évadban Káró Regina, Majzik Edit, Wermeser Anita élettörténet ismerhette meg a nagyközönség. Az bemutatott életutakban közös, hogy főhősei nem kívülről várják a segítséget, hanem képesek kezükbe venni sorsuk alakítását és gondoskodni saját magukról. Ha falakba ütköztek, új utakat kerestek és találtak. Mindazon nehézségeket, kihívásokat és mélypontokat, amelyeken átmentek, a róluk készült filmjükben nyíltan és őszintén vállalták, hogy példájukkal másokat is motiváljanak és bátorítsanak a továbblépésre.

Káró Regina

Regina018"Az élet, ami előttem van sokkal fontosabb, mint ami mögöttem van." -összegzi Káró Regina, a Richter Főnix Közösség tagja, mindazt, amit balesetéből megtanult. 

Regina 23 évesen egy baleset következtében traumatikus koponya- és agysérülést szenvedett. Az elmúlt 6 évben újból megtanult járni, beszélni, rehabilitációja élethosszig tart. Bár maradtak látható nyomai a balesetének, megtanult együtt élni a változásokkal és ebből kihozni a maximumot. Akaratereje, kitartása Főnixeink táborába emeli őt.  

Te is meríts erőt és motivációt Regina élettörténetéből! Regina filmjét itt tudod visszanézni!

Majzik Edit

Majzik Edit166„Muszáj fölvennünk azt a kesztyűt, amit az élet dob elénk, mert sokkal többet nyerünk, mint amit veszítünk.” – vallja Majzik Edit, a Richter Főnix Közösség tagja, színművész

Egy színésznő az élet valamennyi árnyalatát megmutathatja a színpadon. Ennek a történetnek a hőse, Majzik Edit táncos-koreográfus férjével élte egy művészházaspár sikeres, ugyanakkor szélsebes életét, majd különös módon éppen egy mozdulat volt az, aminek következtében maga a sors osztott Editre egy nem várt, minden korábbinál nehezebb szerepet. 

Ha kíváncsi vagy Edit inspiráló történetére, nézd vissza az életéről készült videót!  dit filmje itt érhető el!

Wermeser Anita

DOF07385cc„Rá kellett jönnöm, hogy én magam vagyok a megoldandó feladat. Akkor tudok továbblépni, ha először rendbe rakom a lelkem, és önmagam.” – vonja le a tanulságot Wermeser Anita, a Richter Főnix Közösség tagja. Az autista gyermeket nevelő Wermeser Anitában elsöprő erejű őserő lakozik. Hogyan vette kezébe az irányítást és miként uralkodik az irányított káoszukon? Anita és családja inspiráló történetét a róluk készült Főnix-filmünkből megismerhetitek!

Anita történetét itt ismerheted meg!