Ismerjétek meg Dr. Szalontai Beatrix történetét!

Dr. Szalontai Beatrix végtaghiánnyal született, és emiatt másokhoz képest hátránnyal indult az életben, mégis egy nagy harcos. Családja feltétel nélküli szeretete is segítette abban, hogy ne veszítse el mindent beragyogó életörömét. A filmet végignézve egy valamit biztosan magunkkal viszünk: Beatrixnak és teljes családjának lélekmelengető optimizmusát, kivételes humorát.

Végtaghiánnyal született és most ő a gyógyszer másoknak

Szalontai Beatrix egy csoda. És ezt egész biztosan állíthatom. Végtaghiánnyal született (az egyik karja rövidebb), de olyan pozitív életszemlélettel éli a mindennapjait, amit igen sokan megirigyelhetünk. A Richter Gedeon Nyrt. Főnix programban szerepel ő is és meséli el majd május 16-án, 9-kor a történetét, ezzel erőt adva másoknak is. Beatrix példamutató életútját mindenképp meg kell néznetek majd, annyira feltölti az embert, de most elöljáróban egy rövid beszélgetés is hoztam nektek vele. Töltődjetek! 

Ismerjétek meg Isik Réka történetét!

Isik Réka gyerekkori traumája – az anyjához fűződő viszonya – határozta meg egész életét. Azonban ő a saját erejéből képezte magát, és lépett rá a sötétségből kivezető útra. Története a bizonyíték, hogy az akaraterő és a szorgalom transzgenerációs traumák feloldására is képes. Réka bebizonyította, hogy ha hiszünk magunkban, és nem félünk az út során felszakadó sebektől, bízunk a gyógyulásban, a feloldozásban, a megbocsátásban – nem kell tovább örökíteni fájdalmunkat.

Ivánkovich Anita: A Te történeted!

"Nekem, akinek nem csak egy hatalmas autóbalesete, és nem csak egy nagy traumája volt, feladatom és küldetésem a történetem megosztásával másoknak segíteni." - vallja Ivánkovich Anita, a Richter Főnix Közösség tagja.

Ismerjétek meg Ivánkovich Anita történetét!

Ivánkovich Anitát nem kényeztette a sors. Már gyerekkorában óriási veszteség érte, másfél éves korában elveszítette édesanyját, hat éves volt, amikor édesapja is váratlanul elhunyt. Nagyszülei nevelték fel szeretetben. Egy végzetes baleset következtében azonban korábbi élete kettétört. Hogy lehet feldolgozni egy ilyen traumát? Honnan lehet erőt meríteni az újabb és újabb sorscsapások után? Hogyan lehet megtalálni a fénysugarat a legsötétebb pillanatokban? Ismerjétek meg Ivánkovich Anita történetét, amelyből mindez kiderül!

A Richter Főnix Közösség 2022-es jelmondata: „Élni akarok!”

2022-ben újra három inspiráló élettörténetet mutat be a Richter Főnix Közösség programja. Az idei évben olyan tabudöntögető filmeket ismerhetnek meg a kezdeményezés követői, melyek az egyéni sorstörténetek feldolgozása mellett valós társadalmi problémákra is rávilágítanak. A Főnixek életútját bemutató filmek márciustól lesznek elérhetőek a Richter a Nőkért Facebook és  YouTube csatornáján, valamint a weboldalon.*

Újabb inspiráló történetekkel gazdagodik a Főnix Közösség

2022-ben is olyan bátor, példaértékű hölgyek életútját ismerhetitek meg, akik életük során többször is valóban mély krízisbe kerültek, mégis megtalálták az erőt és motivációt a talpraálláshoz és az újjászületéshez. Mi már nagyon várjuk, hogy az ő történeteiket is megismerhessétek! Addig is hoztunk nektek képeket a forgatásokról, így betekintést nyerhettek a kulisszák mögé!