Nagyillés Éva, a Richter Főnix Közösség tagja

„Ebben a térben és időben most anya vagyok, feleség vagyok, gyermek vagyok, testvér vagyok, ismeretlen ismerős vagyok, önkéntes segítő vagyok, koramentor vagyok. Egy vagyok közületek az emberek közül. Egy vagyok, akinek ezer arccal ezer harca volt.”

CSATLAKOZZ A FŐNIX KÖZÖSSÉGHEZ!

A Richter Főnix Közösség 2024-ben is várja azon bátor és inspiráló nők történeteit, akik egy, az életükben bekövetkező sorsfordító eseményt követően is képesek voltak talpraállni, főnixként újjászületni.
Hiszünk abban, hogy minden egyes történet erőt és reményt adhat másoknak is, akik hasonló nehézségekkel küzdenek. Ha Te is átélted ezt a csodálatos újjászületést, kérjük, oszd meg velünk történetedet!

„Ha magamat rendben tartom, a gondolataimat tudom fókuszálni, és tudok rájuk figyelni, akkor a világ az enyém.” vallja Horváth Hella, a Richter Főnix Közösség tagja.

Horváth Hella egyedülálló anyaként élte sűrű, munkával túlterhelt hétköznapjait. Az év második felében már érezte, hogy nagyon elfáradt, de neki célja volt: fia továbbtanulását segíteni minden erejével. Egy nap azonban torokgyulladást kapott, ami nem várt fordulatot vett. Hella egyik napról a másikra szinte teljesen lebénult. Ebből az állapotból egy nehéz, de ma már kimondhatjuk, hogy sikeres rehabilitációs és önismereti utat megtéve elérte újabb céljait.

“Nem az az erős, aki nem esik össze, hanem aki fel tud állni.” – ez a gondolat Bérczes Judit “Judy” mottója, amely továbblendíti őt a mindennapok nehézségein.

Bérczes Judit “Judy” két egészséges ikerfiú mellett egy súlyos genetikai betegséggel, a Dravet-szindrómával küzdő kislány édesanyjaként nem hagyta, hogy a tragikus diagnózis teljesen rányomja bélyegét az életükre, inkább megtalálta a túlélő stratégiát az egész család számára.

HORVÁTH HELLA - A TE TÖRTÉNETED

„Leültem az asztal mellé és azt mondtam, hogy na kislány, akkor eddig megvolt az önsajnálat, megvolt az ideje a sírásnak. nézzük meg, hogy akkor mi az, ami valóban előre fog vinni.” Horváth Hellát a Richter Főnix Közösségének tagját a pozitiv gondolatai lendítették tovább az őt ért nehézségeken

BÉRCZES JUDIT "JUDY"- A TE TÖRTÉNETED

Rengeteg nehézségünk van meg kihívásunk, meg sokat szomorkodom, de utána nem hagyhatom, hogy ez felülkerekedjen az életünkön. Azt szokták mondani, hogy „nem az az erős aki nem esik össze, hanem aki utána mindig fel tud állni.” vallja Bérczes Judit "Judy" a Richter Főnix Közösség tagja

Akiknek helye van a világban: a Richter Főnixei

Teremtsd újjá magad! – biztat a Richter Gedeon Nyrt. által 2018-ban közösségépítő szándékkal életre hívott program, a Richter Főnix Közösség mottója. Az immár hetedik évaddal jelentkező program keretében bemutatásra kerülő élettörténetek hősnői pontosan ezt teszik: a legreménytelenebb élethelyzetekből is képesek voltak felállni és főnixmadárként újjászületni. Történetüket azért mesélik el nekünk, hogy másokat is arra bátorítsanak, soha ne adják fel, vegyék a kezükbe a sorsukat.

Richter Főnix Közösség programhoz csatlakozott Szilágyi Áron

2024-ben a Richter Gedeon Nyrt. egyik legfontosabb társadalmi szerepvállaláshoz kötődő kezdeményezéséhez, a Richter Főnix Közösség programhoz csatlakozott Szilágyi Áron, Szent István-renddel kitüntetett, háromszoros olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok magyar kardvívó is. Áron a saját maga által megélt mélységekről és magasságokról, valamint a Főnixekhez kötődő gondolatairól mesélt Kutasi Juditnak a Radiocafé Womanpower című műsorában.