Az én mottóm: Sosem hagyom, hogy egy betegség irányítsa az életem – mondta Fehér Andrea, a Richter Főnix Közösség főnixe.

"Főnixnek lenni nagyon nagy megtiszteltetés! Ez a kezdeményezés lehetőséget ad és adott, hogy még több ember megismerhessen olyan betegségeket, és a velük járó problémákat, mint például az endometriózis!
Úgy gondolom nincs az a fájdalom vagy betegség, amit mi Nők ne tudnánk leküzdeni (orvosi segítséggel vagy anélkül).

FŐNIX EST

Mindannyiunk életében előfordulnak kihívások és nehézségek. Jövőnket az határozza meg, hogy egy-egy ilyen helyzetben hogyan döntünk.

Már a karrierem elején meghoztam a döntést, hogy én más leszek.

Mikor belépek a színház kapuján akkor nem fogok álarcot felvenni és felvállalom azt is ha rossz kedvem van, mert a saját életemben nem akarok szerepet játszani. Úgy gondolom, hogy vannak olyan problémák, amikről igenis beszélni kell. Akár egymás között, akár a nyilvánosság előtt. Nem vagyunk tökéletesek. Mindenkinek van olyan nehézség az életében, amit felvállalva példát tud mutatni másnak is.

Richter Főnix Közösség – Balogh Csilla

A segítségnek és a döntésemnek is köszönhetően sikerült tudatosítanom magamba, hogy nincs szükségem italra, hogy elviseljek akár nehezebb dolgokat is.
Azóta sincs olyan gondolatom, vágyam, hogy jó lenne ismét alkoholt fogyasztani, pedig történtek nehézségek az életemben.

Balogh Csilla igen komoly mélységeket élt meg.

Italfüggősége miatt nem csak barátaival romlott meg a kapcsolata, de szeretett fia is egyre messzebbre sodródott tőle az élet tengerében. Az édesanya segítséget kért és meghozta azt a döntést, amit sokan életük végéig csak halogatnak.

Fehér Andrea nem ismeri a lehetetlent

Megküzdött az endometriózissal és úgy döntött, hogy sporttal teszi szebbé életét.
A légtornász világbajnokság egyetlen magyar női résztvevőjeként ahelyett, hogy elmerült volna a betegségben, cselekedett.
Ismerjék meg Fehér Andrea történetét!

„Nem szabad, hogy a mindennapjainkat a betegség uralja, hogy minden reggel negatív érzéssel, a fájdalomtól való félelemmel keljünk. A dolgok javulásáért nekünk magunknak is tenni kell!”

„Először számomra se volt könnyű a betegségről beszélni, korábban kevesen is tudták rólam, hogy endometriózissal küzdöm.
A férjem és az egyik barátnőm azonban bíztatott és lelkesített, hogy álljak ki, merjek beszélni a betegségről, hiszen sokan vannak, akik ugyanezzel a problémával küzdenek és számukra az én történetem motiváló lehet és arra ösztönözheti őket, hogy kimásszanak az önsajnálatból. Úgy gondolom: nem szabad, hogy a mindennapjainkat a betegség uralja, hogy minden reggel negatív érzéssel, a fájdalomtól való félelemmel keljünk. A dolgok javulásáért nekünk magunknak is tenni kell!”

Richter Főnix Közösség - a Te történeted

Ha ismersz olyan személyt, aki bár életében mélyre került, talpra tudott állni, vagy akár veled történt ilyen és szívesen beszélnél róla másokat biztatva ezzel az újrakezdésre, jelentkezz és írd meg a történeted a program honlapján megadott címre!

Egy rendezőasszisztens, tolmács, aki ismeri a zsúfolt fővárosi életet.

Képes volt saját elhatározásából újraformálni életét, és vidéki környezetben egy teljesen más életvitel feltételeit megteremteni. Ismerjétek meg Szabó Csilla történetét! A Richter Gedeon Nyrt. legújabb nőket érintő programja, a Richter Főnix Közösség olyan példamutató újrakezdéseket mutat be, amelyekből sokan erőt meríthetnek. Öt bátor nő történetét ismerhetik meg, háromhetente. A filmeket a Richter a Nőkért Facebook oldalon is követhetik. 

Könnyebb eltitkolni, mint beszélni róla.

Mindannyiunk életében vannak nehézségek. Sőt olykor igazán nagy kihívás vagy mélypont elé állít a sors. Az újrakezdéshez bátorság és erő kell. A Richter Főnix Közösség történetei bebizonyítják minden helyzetben van döntési lehetőség.

Sajtótájékoztató hangulati beszámoló

2018. február 20-án, 11 órakor került megrendezésre a Richter Gedeon Nyrt. legújabb nőket érintő programja, a Richter Főnix Közösség sajtótájékoztatója. A programról bővebben a Richter a Nőkért Facebook oldalon, valamint a program hivatalos honlapján tájékozódhat.