Legyél Te a következő Főnix!

A Richter Főnix Közösség várja a motiváló, erőt adó egyéni sorstörténeteket!

A Richter Főnix Közösség kezdeményezés 2022-ben is bemutatott három olyan inspiráló hölgyet, akik nemcsak felálltak egy nehéz helyzetből, hanem beszélni is mertek róla, így ösztönözve sorstársaikat a továbblépésre. A Közösség most várja az újabb inspiráló élettörténeteket, amelyek sokaknak példaként szolgálhatnak.

BDG 9457A közösségépítő céllal megálmodott Richter Főnix Közösséget olyan céltudatos nőknek hozták létre, akik képesek a mélypont után felállni és újrakezdeni az életüket. A Főnix Közösség a kiválasztott személyes történetek bemutatásával, szereplői bátorságának elismerésével valós társadalmi ügyekre kívánja ráirányítani a figyelmet. A kezdeményezés célja, hogy olyan inspirációt tudjon adni a nők számára, amely támogatja őket az újrakezdésben, motivációt ad számukra, és példáikból mindenki erőt meríthet. A Közösség egyik társalkotója Jakupcsek Gabriella, aki a kezdetek óta szívügyének tekinti a példamutató női sorstörténetek minél szélesebb körben való megismertetését.

Legyél Te a következő Főnix!

Szeretnéd, hogy életed történetét megfilmesítsük? Ha igen, oszd meg velünk történetedet, hogy részese lehess Te is a Richter Főnix Közösségnek! Közösségünk legújabb tagjainak lehetőségük nyílik arra, hogy példaértékű történeteikkel erőt és bátorságot adjanak másoknak is a továbblépésre, hiszen életútjukat megfilmesítjük, és a Richter a Nőkért közösségi oldalain a nagyközönség előtt bemutatjuk.

Hallgasd meg Jakupcsek Gabriella, a Főnix Közösség egyik társalkotójának meghívását a Közösségbe!

A beküldött inspiráló élettörténetekből a Főnix Közösség alkotói választják ki azt a három igazán felemelő, példaértékű életutat, amelyek másokat is segíthetnek elindulni a nehézségekből kivezető úton. Ha úgy érzed, te is voltál már igazán mélyen, de Főnix-madár módjára sikerült újjászületned, küldd el történetedet június 15-e éjfélig: IDE!

Ismerd meg 2022 Főnixeit!

Az idei évadban Ivánkovich Anita, Isik Réka és Dr. Szalontai Beatrix élettörténet ismerhette meg a nagyközönség. A kiemelkedő életutakat feldolgozó filmek egyediségét gazdagítja, hogy három különböző rendezőnő szemszögéből, más-más látásmóddal és művészi eszközökkel kerültek feldolgozásra.Így idén három teljesen eltérő stílusban, egyéni megközelítésben, ám művészi feldolgozásban leforgatott dokumentarista filmet mutattunk be a nagyközönségnek. 

Ivánkovich Anita

Ivánkovich Anita 1„A balesetem kapcsán nem csak veszítettem, hanem gazdagabb is lettem egy jó nagy adag tudással. Megtanultam a legapróbb dolgot is nagy örömmel értékelni.” – vallja Ivánkovich Anita, a Richter Főnix Közösség tagja.

Ivánkovich Anitát nem kényeztette a sors. Már gyerekkorában óriási veszteség érte, másfél éves korában elveszítette édesanyját, hat éves volt, amikor édesapja is váratlanul elhunyt. Nagyszülei nevelték fel szeretetben. Egy végzetes baleset következtében azonban korábbi élete kettétört. Hogy lehet feldolgozni egy ilyen traumát? Honnan lehet erőt meríteni az újabb és újabb sorscsapások után? Hogyan lehet megtalálni a fénysugarat a legsötétebb pillanatokban? Ivánkovich Anita történetéből mindez kiderül!

Anita filmjét itt tudod visszanézni!

Isik Réka

Isik Réka 2„Van hatalmam a saját életem fölött!” – ez Isik Réka mottója, akinek egész életét gyerekkori traumája - az anyjához fűződő viszonya határozta. Azonban ő a saját erejéből képezte magát, és lépett rá a sötétségből kivezető útra. Története a bizonyíték, hogy az akaraterő és a szorgalom transzgenerációs traumák feloldására is képes. Réka bebizonyította, hogy ha hiszünk magunkban, és nem félünk az út során felszakadó sebektől, bízunk a gyógyulásban, a feloldozásban, a megbocsátásban – nem kell továbbörökíteni fájdalmunkat.

Réka filmje itt érhető el!

Dr. Szalontai Beatrix

BDG 1855Dr. Szalontai Beatrix végtaghiánnyal született, és emiatt másokhoz képest hátránnyal indult az életben, mégis egy nagy harcos. Családja feltétel nélküli szeretete is segítette abban, hogy ne veszítse el mindent beragyogó életörömét. A filmet végignézve egy valamit biztosan magunkkal viszünk: Beatrixnak és teljes családjának lélekmelengető optimizmusát, kivételes humorát.

„Az élettörténetem megosztásával be akartam mutatni, hogy nincs lehetetlen! Remélem, hogy akik megnézik, bátrabbá válnak, hogy ők is megosszák saját történetüket."- biztat Dr. Szalontai Beatrix az újabb történetek beküldésére.

Beatrix történetét itt ismerheted meg!